Ázsiai zöldséges tészta

Ismét egy éttermi reprodukció. Önmagában, vagy köretként is nagyon jól használható a követező tésztaféle. Egyszer egy ázsiai ettem ilyesmit. A tálalás önmagában is zseniális volt. Alul vastag réteg jégsaláta, erre tették a zöldséges tésztát, felül pedig nagy adag vékonyra szeletelt, fűszeres csirkemell került. Chiliszósszal kínálták. A zöldség összetevők  mindig változnak (attól függ, mi van otthon), az alapíz azonban marad. Most a legutóbb elkészített változatot írom le.

Hozzávalók:

  • 0,5 cukkini 0,5×0,5×4 cm-re vágva
  • 0,5 padlizsán 0,5×0,5×4 cm-re vágva
  • 0,5 répa vékony csíkokra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 fej hagyma 1x1cm-re vágva
  • szezámolaj
  • szezámmag
  • 1 marék pirított földimogyoró
  • 1 ek. halszósz
  • 1 ek. osztrigaszósz
  • 1 ek. szójaszósz
  • 25 dkg főtt vékony ázsiai tészta
  • 1 ek. őrölt koriander
  • 0,5 ek. római kömény

Elkészítés:

Olajon elkezdjük pirítani a répát. Hozzátesszük a fokhagymát, majd a cukkinit és a padlizsánt. 1-2 percig sütjük, majd rászórjuk a fűszereket, ráöntjük a szószokat. Addig kevergetjük, míg a zöldség megpuhul (ha akarjuk kicsit roppanósabbra hagyjuk, de süthetjük egészen puhára is). Mikor már szinte kész, beleszórjuk a szezámmagot és a szezámolajat. Összekeverjük, hozzátesszük a tésztát és a mogyorót. Elkeverjük, beállítjuk a sótartalmat és még 1-2 percig sütjük.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..