Erdélyi rakott sertésborda

Dunaharasztin, a Bohém Szakácsok ételbárban rendszeresen étkezem, amikor otthon nem sikerült ebédrevalót készíteni. Ez a hely számomra a grillezett, töltött-rántott húskészítmények egyik fő termőhelye. Nem egy nagy étterem, hanem csak egy kis helyi étkezde, ahol reggelit ebédet lehet elfogyasztani, elvinni, vagy házhoz szállíttatni.
Az egyik alkalommal megakadt a szemem a címben látható néven. Miután megtudtam miből áll, úgy gondoltam, ezt ki kell próbálni.
Az egésznek az alapja egy szép nagy krumplis lángos (tócsni, …). ezt megkenik tejföllel (lehet fűszerezni is), erre rakják a grillezett sertésbordát, melyre szalonnával összesütött savanyú káposztát tesznek. Az egészet beborítják sajttal, melyet sütőben ráolvasztanak. Mmmm! Az egyetlen hibája, hogy a sok sütéstől a tócsni kilógó részei kissé túlsülnek. Persze nem kell kilógó részeket hagyni 🙂 és akkor nincs gond!
Ehhez hasonlót ettem itt korábban is. Csak ott “sima” lángos volt az alap, ezen tejszínes (!!) savanyú káposzta, arra a hús és a sajt. Először kissé féltem a tejszín-savanyú káposzta kombótól, de végül nem bántam meg. Talán még jobb is volt, mint a tócsnis változat!
Fotó sajnos egyikről sem készült.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..