Ha az ember összeszedi a bátorságát és benéz, már sokkal több kedvet érez a kipróbálásra. Belülről egy modern berendezésű, finom “keleti” beütéssel feldobott éttermet láthatunk.
A látogatók jó része indiai származású. Ez már biztató! Nem tudom, ők honnan szereznek tudomást a helyről, de több indiait is láttam célzottan ide érkezni, tehát nyilván megvan az információ-forrásuk.
Ezen megfigyelés pozitív sugallata legyőzte a külsőségek táplálta bizalmatlanságomat és egyre izgatottabban néztem az este elé. A vacsorához két hosszú asztalsornál helyeztek el minket. Az asztalokra kikészítve a tányérok, poharak és az előételekhez szükséges szószok, úgymint: mangó, melyben gyümölcsdarabok és enyhén savanykás íz érezhető, a joghurtos menta és a chili szósz, gyömbér és paprika darabokkal sűrítve.
A hivatalos menüsor a következő volt:
Előételek
* Bhaijya, azaz a valódi mentaszósszal kínált, lencselisztbe forgatott sült hagymagombóc (“a vegetáriánusok kedvence”)* Ahadi, resni és hazari kebab (grillezett csirke-kebab variációk )
A menüben nem szerepelt, de azért elsőként futott be a csicseriborsó lisztből készített “tallér“. Felszínén édeskömény és római-kömény magok adták a mintát.
A grillezett csirkéből háromféle is akadt, fehér, sárga és zöld :-). Ha jól vettük ki a pincérek ismertetőjéből, a fehér fokhagymás volt – ez annyira nem érződött, de chiliszósszal teljesen rendben volt -, a sárga gyömbéres, a zöld meg valamilyen zöldfűszeres, talán mentás. Az ízesítések nem jöttek át egyértelműen, de mindegyik a megszokott lágy, omlós állaggal rendelkezett. Mellé sült hagyma és zöldség köret gyanánt járt.
A főételek egy csoportban érkeztek. A sárgalencse curry kardamommal, zöld chilidarabokkal és édesköménnyel ízesített sárgaborsó-levesre emlékeztetett. Kissé híg volt, jól jött hozzá a pullao rizs, melynek érkezését már messziről elárulta finom, fűszeres illata. A spenót-házisajt curryt egy krémes állagúpadlizsán curry helyettesítette. Remekül átjött rajta az édeskés padlizsán íz, kellemesen csípős chilipaprika utóízt hagyva maga után.
Sárgalencse curry |
Padlizsán curry |
A “Butter chicken” lágy íze remek előkészítés volt a “Chicken tikka masala” erőteljesebb karakteréhez. Színben is az előbbi egy kissé halványabb, narancsos színű, míg a tikka masala sötétpiros fantázia-színnel bírt (remek ételfestékeket lehet manapság kapni 🙂 ) De mindkettő fenségesen krémes, enyhe “pirított” háttér ízzel. Nálam a Top10 ételek között szerepelnek.
Naan és chicken tikka masala |
Pullao rizs |
Butter chicken |