Mandarin bistro nyitóvacsora

A héten nyílt meg Wang mester újabb kínai étterme, ezúttal a belváros szívében, a Petőfi Sándor utca elején. (bejárat a Pilvax közből) A hely apró, mindössze 28 fő befogadására alkalmas. A környezet sem az a “rikítóan kínai”, inkább visszafogott “deszka-design”, szolid kínai motívumokkal (buddha oltár a bejárattal szemben, falfüggöny kínai felirattal,…)

Mandarin_bisztro_megnyito_20141204_1Mandarin_bisztro_megnyito_20141204_2

A vezetőség terveiben egy kínai fine-dining étterem szerepel. Előre megtervezett ételsorokkal, franciás tálalással. A konyha alapvetően kínai, egyéb ázsiai (japán, tha, koreai) beütéssel.

A nyitóvacsora menüje a következő volt:

  • Grillezett nyúl Mandarin módra
  • Mandarin kóstoló (fokhagymás sertés tekercs, szívkagyló és Guo Tie)
  • Taiwan-i marhahús leves
  • Gong Bao liba máj házi pitával
  • Tőkehal filé thai szósszal és friss zeller salátával
  • Teriyakis kacsamell lótuszgyökérrel és tofumetélttel
  • Kókusszal bevont rizstészta sárkány gyümölccsel

Az ételek, a franciás stílusnak megfelelően nem nagy adagban “közös tányéron” érkeztek, hanem ízlésesen tálalva, személyenként.

A nyúl: ezt az ízt már többször is éreztem Wang mester éttermeiben és nagyon bejött. A hús is remek.

Mandarin_bisztro_megnyito_20141204_3

 A kóstoló: a tekercseknek nincs extra ízük, de benne a zöldségek és különösen a hozzá tartozó mártogatós (szezámos, szójás) ezt feledtetik. A kagyló jó, alatta némi zöld is rejtőzik. A harmadik egy húsos táska-szerűség kellemes ízzel és pirított külsővel.

Mandarin_bisztro_megnyito_20141204_4A leves: ez is szokatlan módon érkezik, először a “betét”,
Mandarin_bisztro_megnyito_20141204_7majd kis “teáskannákban” a lé. A hús és tészta önmagában nem túl ízes, de a csípős lével már igen jó.
Mandarin_bisztro_megnyito_20141204_8A vacsora csúcspontja “kínai gyros” 🙂 A pohárkában libamáj található (szójás, édeskés íz, némi zöldség), melyet a mellette található, kettévágott pitába tölthettünk. És persze a maradékot csak úgy, “nyersen” is befalhattuk. Mennyei 🙂

Mandarin_bisztro_megnyito_20141204_9A narancssárga volt az uralkodó szín a vacsorán 🙂 Persze ez mit sem vont le a hal élvezeti értékéből. A hús puha (kissé szálkás), a mártás remek.
Mandarin_bisztro_megnyito_20141204_10Meglepetés fogás a két húsos táska. Ez a hagyományos töltelékkel bírt (nem úgy, mint a válogatásban érkezett táska), egyedül valamilyen szószt hiányoltam hozzá.
Mandarin_bisztro_megnyito_20141204_11Kacsamell: puha, szójás szósz. A tofu metélt meglepett, első ránézésre tésztának néztem. 🙂 De így még sokkal jobb volt az összhatás.
Mandarin_bisztro_megnyito_20141204_12A desszert a szokásos risztészta golyó, szezámos töltelékkel, új köntösben. A kókusz borítás és a hozzá adott gyümölcs egészen megbolondította ezt az egyébként sokszor megosztó étel.
Mandarin_bisztro_megnyito_20141204_13

A vacsora jó hangulatban telt, a fogások között időnként várakozni kellett, de megérte. Mindenképp érdemes meglátogatni a helyet. Vigyázat, helyfoglalás szükséges!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..