Szintén metropol recept a szezon örömére 🙂 A hétvégi menü levese lett belőle. Kinézetre olyasmi, mint a spenót, az illata is jó fokhagymás, de az ízét már a medvehagyma adja.
Hozzávalók:
- 2 csokor medvehagyma
- 250g cheddar sajt, reszelve
- 2 közepes krumpli
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 liter zöldségalaplé
- só
- őrölt szerecsendió
- 1 evőkanál vaj
Elkészítés:
A vajon megpároljuk a feldarabolt krumplit, a petrezselyemgyökeret és a hagymát. Mikor a hagyma üvegesedik, beletesszük a felvágott medvehagymát is, és együtt pároljuk néhány percig.
Mikor a levelek megpuhultak, megsózzuk, felöntjük az alaplével és puhára főzzük.
Akkor leturmixoljuk, beletesszük a reszelt sajtot és a szerecsendiót. Lassú tűzön kevergetve addig főzzük, míg a sajt teljesen felolvad. Azonnal tálaljuk. Nekem pirítóssal jött be.
You mentioned this very well.