Padlizsán saláta

Az arab vacsora is adott tippeket, amit érdemes megpróbálni. A padlizsánból készült saláta (baba ghannuzs) például nagyon tetszett, gondoltam megpróbálok valami ilyesmit készíteni egy este vacsorára. Persze nem tudom, pontosan miből és hogyan készült, de a főbb elemek megvannak. Innen már csak kombinálni kell a saját ízlés és az otthon megtalálható összetevők szerint. Tahini például nem volt otthon, de helyette jó ízt adott a szezámolaj és a joghurt is :-). Készült még a vacsorához hamburgerhús és héjában sült krumpli is, vajjal a tetején.

Hozzávalók:

  • 3 sült padlizsán belseje
  • 2 kaliforniai paprika
  • 2 fej hagyma
  • fél citrom leve
  • 5 ek. joghurt
  • 1 kk. szezámolaj
  • nagy csokor petrezselyem apróra vágva
  • pár szál menta aprózva

Elkészítés:

A padlizsánokat héjastul megsütjük a sütőben. Mikor egy kicsit kihűlt, lehúzzuk a héját és 2-3 cm-es csíkokra vágjuk. Ha nagyon puhára sül, akkor inkább krémes lesz a saláta, ha egy kicsit keményebb, akkor darabosabb. A paprikát is vékony csíkokra vágjuk, a hagymát pedig 1×1 cm-es kockákra. Az összes összetevőt összekeverjük egy tálban a szezámolajjal, citromlével és a joghurttal. A citrommal vigyázzunk, inkább apránként adagoljuk, nehogy túl savanyú legyen. Sózzuk és belekeverjük a petrezselymet és a mentát. Egy fél órát pihentetjük, hogy összeérjenek az ízek és lehet tálalni.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..