Ismét egy Wang mesternél kóstolt étel, melyet egy főzőkurzus alkalmával meg is tanítottak nekünk. Persze már régen volt, a recept sem pont az volt, amit bemutattak, de valahogy sikerült reprodukálni 🙂 Lássuk:
Hozzávalók:
- 80 dkg marhahús (felsál, bélszín)
- olaj
- 1 ek. római kömény
- só
- Na-glutamát (opcionális)
- osztrigaszósz (opcionális)
- 3 kk. Erős Pista (vagy Édes Anna – esetleg vegyesen ízlés szerinti arányban)
- 2 ek. étkezési keményítő
- 3 gerezd fokhagyma aprítva
- 1 ek. cukor
- 2 tojás
- 1 ek. szezámmag
- 1 ek. szezámolaj
Elkészítés:
A húst vékony lapokra vágjuk. Azért ne legyen átlátszó, mert akkor száraz lesz! A páchoz összekeverjük az osztrigaszót, keményítőt, tojást, sót, egy kevés olajat és egy kevés vizet. Ki-ki hite/ meggyőződése/ dietetikusa/orvosa szerint tehet bele Na-glutamátot is. Állítólag ettől jobban összeérnek az ízek, de enélkül is jó lesz (én most pl. nem tettem bele). Ezt a pácot ráöntjük a húsra és elkezdjük masszírozni, hogy felszívja a folyadékot. Ha felszívta és még úgy érezzük tudna többet is, tehetünk még hozzá vizet és azt is belemasszírozzuk a húsba. Nagyon sok folyadékot tud felszívni és ettől puhább lesz a hús.
Hi, after reading this amazing article i am
also delighted to share my knowledge here with colleagues.