Újabb francia ínyencvacsora az Atakámban

Újabb Lucullus vacsora az Atakám bisztróban. Nánási Lajos (az Atakám séfje) ismét jókat alkotott. Kedvenc területe a francia konyha, némi nemzetközi beütéssel. Hatalmas külfoldi tapasztalattal bír (óceánjáró hajók, Michelin csillagos francia étterem). Benne még sosem kellett csalódnunk.

A meghirdetett menüsor:

  • Pácolt harcsa, zöldalma-zeller remulád, vadrukkola, mustár dresszing
  • Currys burgonya-krémleves, kecske roquefort
  • Préselt borjúláb, langyos póré-bab saláta
  • Konfitált kacsacomb, kacsamáj, sütőtök püré, bok choi, ázsiai gombák
  • Rebarbarás custard torta

 

Az előételben a vékonyra vágott harcsára halmozott nagy adag rukkola tetején némi piros kaviár díszlett. Mellette az érdekes ízű mustárszósz magokkal. A zeller-zöldalma csíkok majonézes-snidlinges öntettel voltak bekeverve. A sushi gyömbér remekül passzolt a harsány rukkola ízhez. Érdekes kombináció volt, nekem bejött.

atakam_francia_luc_20131024_003

A levesben a curry íz dominált. Tetején petrezselyem és petrezselyem-olaj úszkált. Benne krumpli darabok is megtalálhatók voltak. A sajt roquefort íze kellemes felütés a curry vonalban. Szívesen ismételném.

atakam_francia_luc_20131024_004

A borjúláb tiszta vegetáriánus étel, nincs benne semmi hús 🙂 Enyhén megpirítva nagyon finom volt. A pórés babsaláta érdekes kombinációja az apró fehér babnak, savanykás barnás szósznak és a zöldfűszereknek. Kifejezetten jól illik a zsíros lábhoz.

atakam_francia_luc_20131024_005

A kacsacomb puha, kívül ropogós volt, nagyon jó ízzel. A máj hihetetlenül lágy, egyik felén szépen pirulva. Ázsiai beütés a kesernyés bok choi és a 3-4 féle csaknem nyers gomba. A tökkrém kellemesen fűszeres. Némi madársaláta tette teljessé a szín-kavalkádot.

atakam_francia_luc_20131024_006

A torta kicsit savanykás. Alul tészta, ezen a gyümölcskrém, majd édes sárga krém. A tetején kakaóban forgatott tojáshab adja a díszítést.

atakam_francia_luc_20131024_008

Összefoglalva ezúttal is elégedetten távoztunk az Atakámból. A kiszolgálás udvarias, gyors volt. Az ételek fantáziadúsak és finomak. Ráadásul Lajos a recepteket is szívesen elmeséli, hogy otthon is kipróbálhassuk őket (és azután rájöjjünk, hogy amit ő egyszerűen elkészíthető ételként jellemez, nem is olyan egyszerű. 🙂 ) Mindenkinek tudom javasolni a hely felkeresését.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..