Medvehagymás sajtleves

Szintén metropol recept a szezon örömére 🙂 A hétvégi menü levese lett belőle. Kinézetre olyasmi, mint a spenót, az illata is jó fokhagymás, de az ízét már a medvehagyma adja.

Hozzávalók:

  • 2 csokor medvehagyma
  • 250g cheddar sajt, reszelve
  • 2 közepes krumpli
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 liter zöldségalaplé
  • őrölt szerecsendió
  • 1 evőkanál vaj

 

Elkészítés:

A vajon megpároljuk a feldarabolt krumplit, a petrezselyemgyökeret és a hagymát. Mikor a hagyma üvegesedik, beletesszük a felvágott medvehagymát is, és együtt pároljuk néhány percig.

Mikor a levelek megpuhultak, megsózzuk, felöntjük az alaplével és puhára főzzük.

Akkor leturmixoljuk, beletesszük a reszelt sajtot és a szerecsendiót. Lassú tűzön kevergetve addig főzzük, míg a sajt teljesen felolvad. Azonnal tálaljuk. Nekem pirítóssal jött be.

IMG_20130413_171625


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..