Vigyázat, függőséget okoz – fasírtos zsemle, mint drog

A 71-es út mentén, Fenékpusztánál található egy 400 éves épület. Fénykorában még vámházként funkcionált, azóta ki tudja még mire használták. Mostanában út menti “büfé” szerepben várja a meleg elől menekülő utasokat. Vastag falai között a nyári kánikulában hűvös félhomály fogadja a tikkadt utazót.
A hely berendezése kicsit eklektikus. A magyarság történelmének, a természetnek, a természetközeli életnek,a szegény nép életének próbál emléket állítani. Sok fontos dolog megtalálható a falakon a “nemzeti dal”-tól az “erdő fohászá”-ig. Az összkép kicsit kaotikus, de mégis otthonos.

 

 

Gasztronómiai szempontból a hűtött italokon és a jégkrémen kívül egy ételt kínálnak, de azt nagyon. Elnevezésben alkalmazkodnak a modern stílushoz :-), de elkészítésében megmaradnak a hagyományoknál.

Az étel egy “egyszerű” fasírtos zsemle, de nem akármilyen. Valóban függőséget okoz. Nagyon jól ízesített, többé kevésbé frissen sütött (nem feltétlenül akkor előtte, de biztos nem fél nappal korábban készítik) fasírt egy egyszerű zsemlében. És mégis fantasztikus! Kínálnak hozzá savanyított uborkát, vagy az erősebbeknek savanyú hosszúkás csípős paprikát, illetve cseresznye paprikát.

Az egész mindösszesen 250 Ft-ba kerül (jelenlegi áron). A függőségről annyit, hogy ezelőtt kb. 6 évvel jártunk itt először (egy balatoni kenuzás alkalmával), azóta valahányszor a környéken visz utunk, úgy igazítjuk, hogy ide be tudjunk térni. Remek ellátmány egy hosszú autózás után, vagy éppen egy hosszú hazaút előtt.

Ha valaki erre jár, javaslom feltétlenül próbálja ki!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..