A szilveszteri bevásárlás után úgy döntöttünk, hogy elugrunk a Dang Muoiba egy kis vietnámi kajálásra. Már úgyis régóta hiányoltam ezeket az ízeket.
Ha vietnámi, akkor a leves nem maradhat ki. Az alap Pho Bo most mintha egy kicsit intenzívebb izű, de nagyon kellemes és friss volt. Sok tésztával, korianderrel és puha hússzeletekkel. Kifejezetten jó.
A rákhúsos levesben rengeteg saláta úszkált, és pirított tofudarabok. A rákhús nem tudom miből is van, igazából rengeteg húscafat úszkál a zöldségek között. tetején pirított hagyma és koriander csúcsosodik. A leve nem annyira intenzív, mint a pho bo-é, de finom.
Az édes-savanyú tintahal nem okozott nagy meglepetést. A megszokott paradicsomos-savanykás szószban pirított tintahal-darabok váltakoztak a színes paprika darabkákkal és hagymával. A rizs mellett a kedvenc ecetes répa-káposzta saláta púposodott pirított hagyma szórással.
Az ételekkel ezúttal nem volt probléma. Jó ízűek és frissek voltak. Ami igazából zavar mostanában, az a kötelező 10%-os szerviz díj, melyet néhány hónapja vezettek be, mintegy burkolt áremelésként. Állítólag az új étlap elkészültével megszűnik, mivel ott már az emelt ár lesz megtalálható. Viszont ezzel az ár-érték arány bizony kezd romlani. 🙁