Halleves másképp

A mélyhűtő takarítása mindig nagyon hasznos. Az ember megtalál egy csomó mindent, amit valamikor nagy lelkesen megvásárolt, majd bent felejtette a mélyhűtőben. Így jártam én is. Találtam egy adag hal alaplének valót és egy adag afrikai harcsát. A harcsa egy részéből hagymás harcsa készült, a másik részét a leveshez használtam fel.
A szokásos paprikás halászléhez valahogy nem volt hangulatom, így más elkészítési módot kerestem. Lássuk, hogyan készült:
Hozzávalók:
  • egy vagy több pontyfej, farok, és uszonyok
  • egy kisebb zeller
  • 2 szál thai citromnád
  • egy darab (5-6 cm) gyömbér
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1-2 fej paprika
  • 2 ek. szezám-olaj
  • 1 adag afrikai harcsa kockákra vágva
  • egy adag üvegtészta
  • halszósz
  • osztrigaszósz
  • citrom
Elkészítés:
Az alaplének való haldarabokat, a zellert és a citromnádat egy edénybe tesszük, felöntjük 2 liter vízzel, majd 2 órán keresztül főzzük. Ne legyen túl nagy a hőmérséklet, elég ha éppen fodrozódik a víz teteje. Miután elkészült leszűrjük. A “sűrűjét” odaadjuk a macskának :-), a levet pedig félretesszük.
A gyömbért és a fokhagymát megpucoljuk, majd lereszeljük A szezám-olajat egy edénybe tesszük (wok a legjobb 🙂 ), felforrósítjuk. Beleszórjuk a reszelt gyömbért és fokhagymát és kb. 3 percig pirítjuk. Ezután ráöntjük az alaplevet. Sózzuk. Öntünk bele egy kevés halszószt és a osztriga-szószt. Felforraljuk a levest, beletesszük a harcsadarabokat és az üvegtésztát. 5-6 percig még forraljuk (míg megfő a tészta és a hal), a végén beletesszük a felaprított paprikát is. Kész, lehet tálalni. Ha nem túloztuk el a tészta mennyiségét (mint én), akkor jobban hasonlít a leveshez. Aki csípősen szereti, főzzön bele chili-paprikát vagy tálaláskor tegyen bele Erős Pistát, az illik a legjobban hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..