Gazpacho: gyors, hűsítő leves – főzés nélkül

gazpacho egy tipikus spanyol étel. Klasszikus összetevői a kenyér, olaj, ecet és a só. Ehhez lehet keverni különböző zöldségeket, fűszereket, sőt gyümölcsöket is. Én Sergio mestertől tanultam az általam használt receptet. Nagy melegben nagyon kellemes, frissítő, enyhén savanykás ízű, sűrű leves.

Hozzávalók:

  • 4-5 paradicsom héj nélkül
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg uborka
  • 1 dl olivaolaj
  • 1/2 dl vörösborecet (a fehér is jó)
  • 20 dkg fehérkenyér-bél
  • só (ha lehet tengeri)

Az elkészítés nagyon egyszerű. A paradicsomot, uborkát kisebb darabokra vágjuk és minden egyéb összetevővel együtt betesszük egy turmixgépbe, majd az egészet összeturmixoljuk. Igazából én két lépésben szoktam készíteni. Elsőként mindent, a kenyér nélkül, majd második lépésben teszem bele a kenyeret. A végén beállítom a só mennyiségét ízlés szerint.

Kínálni lehet pirított kenyérkockával, apróra vágott hagymával és uborkával.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..