Egy 3 napos rendezvényen volt szerencsém részt venni a címben említett helyen. Maga az üdülőhely rengeteg különálló 2 emeletes apartman-házzal, egy nagy hosszú 3 emeletes épülettel és egy különálló rendezvény-házzal (étterem, konferencia-terem, különterem) rendelkezik, szépen parkosítva. Természetesen tartozik hozzá egy kikötő és egy strand is.
Az apartmanok jól felszereltek és elegánsak. A nagy épületben lift és mélygarázs is rendelkezésre áll.
A honlapjuk szerint ” 120 fős vízparti á la carte étterem, igazi gasztronómiai élmény kicsiknek és nagyoknak, a hagyományos és mediterrán ízek kedvelőinek”. Nos, a 3 nap alatt, ha nem is étlapról, de többféle ételt sikerült kipróbálnom és véleményt alkotnom a helyről. Lássuk részletesen.
Svédasztalos formában, igen sokféle ételből választhattunk minden étkezésnél. Az elnevezések sokat ígérőek voltak, de a tapasztalat bizony többször csalódást hozott.
Az első menü:
Amit összeraktam belőle:
Az előételben a dinnye finom volt (érett, édes), de a sonkán nem éreztem különösebben semmit. Lehet, hogy szarvasból volt (ki tudja?), de akkor is egy vákuumzacskóból kiszedett, enyhén füstös sonkaszelet volt. Ennél sokkal többet vártam.
A szezámos csirkemell-filé nagyon gáz volt. Vizes panír, semmi (azaz inkább víz) íz, és nagyon sótlan.
A fogas (nem vagyok horgász, de ha jól tudom a horgász-terminológiában a nagyobb méretű süllőt nevezik fogasnak), szintén sótlan volt, és sok szálkával rendelkezett (ami elég ciki egy nem szálkás hal esetén). Azaz talán nem is szálka, hanem a borda maradt benn és mivel elég kicsi volt a halszelet (süllő-fogas?), szálkaként állt bele a számba az első.
A mézben pácolt oldalas maradt szerencsére a végére. Ezt igen ízletesnek találtam. Nem száradt ki, puha, kellően fűszeres hús volt. Jól passzolt hozzá a fűszeres burgonya.
A grillezett zöldség nálam kritikus pont. Nagyon szeretem, de csak akkor jó, ha még ropogós marad és enyhén megpirul. Nos, ez nem ilyen volt 🙁
Utolsó befutóként a gyümölcsös túrós szeletnek azért sikerült javítania az összpontszámon.
A második menü:
És az összeállítás:
Levesből a brokkoli-krém levest választottam. Sok kenyérkockával (ahogy szeretem 🙂 ) Nem volt rossz, de maradandó élményt sem okozott. A tárkonyos ragu állítólag szintén finom volt.
A baconnel bordírozott pulykamell-filét kétféle töltelékkel találtam. Az egyikben csak sajt volt mediterrán fűszerekkel, a másikban zöldségek szintén mediterrán fűszerekkel, de kissé sok volt benne az oregánó. Persze ez lett volna a kisebbik baj. Csakhogy az egész száraz és itt ott kemény is volt. Összesen 2 szeletet vettem, de ennyit is nehéz volt megenni belőle.
Szerencsére a vaddisznó sokat javított. A mártás igen jó volt, bár maga a hús kissé száraz és kemény. Köretként nekem bevált hozzá a csőben sült tejszínes zöldséges penne, bár magában kissé sótlan és kevés ízzel rendelkező volt.
A parasztos burgonya szintén remek találmány. A sült baconnel és hagymával kevert burgonyagerezdek nagyon jól összeértek.
Desszertnek ünnepi torta volt 4 féle ízben. Puha, friss piskótával, finom krémekkel.
A harmadik menü:
És amit én szedtem:
Úgy látszik a szakácsnak gyakorlásra volt szüksége (vagy csak lecserélték 🙂 ), mert a három főétkezésből ez sikerült a legjobban.
A kacsamáj terrin aszalt szilvával igen jó kezdet lehet egy emlékezetes ebédhez.
Az erdei gombával töltött rétes remek köret a fogasfiléhez. A hal maga finomabb volt, mint az előző napi és a mártás volt a csúcs. Kapros, tejszínes, rákos szósz a gombás rétessel kimondhatatlan jó érzéseket váltott ki az ízlelőbimbóimban 🙂 A végén kénytelen voltam újrázni belőle, igaz hal már nem maradt (nem is hiányzott), de mártás és a rétes jutott még.
A pulykamell roládot kihagytam az előző menü tapasztalatai miatt. A grillezett zöldség sem javult.
A cigánypecsenye elég jól sikerült. Jól fűszerezték, volt rajta elég fokhagyma, még a zsírosabb részek is elég jól kisültek.
A reggelik nem mutattak nagy változatosságot (igaz, ezeket szinte mindenhol ugyanazokból a standardokból rakják össze). Felvágott, sajt, lekvár, mogyorókrém, rántotta, virsli. Többféle pékáru, kávé és gyümölcslevek. A narancslé persze valami mű-ízű lötty. Az egészben a rántotta a leginkább figyelemre méltó. Volt abban minden: bacon, hagyma, és még rengeteg egyéb zöldség. Tetszett ez a “mindent bele” stílus, ilyet kevés helyen találhatunk.
Összefoglalva elegáns nevű ételeket kaptunk átlagos minőségben, de akadt egy-két gyöngyszem benne. Nem ismerem az étel áraikat, de ha a szállás árakhoz idomul, akkor magamtól nem biztos, hogy újra beülnék ide.