A mai napon rám hárult az ebéd elkészítése. Némi nehezítés is volt a dologban, mivel semmilyen hús nem volt itthon (csak fagyasztva) és zöldség is korlátozottan (hagyma, krumpli, 1 szem répa). Először hagymalevesre gondoltam, de ezt inkább csak én szeretem a családban. A krumplileves nem jutott eszembe, talán mert azt én nem szeretem annyira 🙂 De majd máskor kitalálok arra is valamit. 🙂 Maradt a tojásleves, hiszen a tyúkok szerencsére most szépen tojnak, van tojás elég. Persze az sem készülhet a hagyományos módon, mert a feleségem nem szereti a köményt. Sebaj, ezzel megbirkózom. A végeredmény végül is elfogadható lett, mindenki megette, sőt a nem rossz jelzőt is megkaptam 🙂
Lássuk, hogyan készült:
Hozzávalók:
- 3 liter víz
- 2 tojás felverve
- egész tojás, fejenként egy darab
- 2 kk. édes chili szósz
- 0,5 ek. halszósz
- 0,5 ek. osztriga-szósz
- 0,5 ek szójaszósz
- 0,5 ek. cukor
- 1 répa vékony csíkokra vágva
- 0,5 hagyma felaprítva
- 0,5 hagyma 1×1 cm-esre vágva
- 2-3 ek. liszt,
- 1 kk. pirospaprika
- só
Elkészítés:
Olajon barnára pirítjuk a hagymát, beletesszük a lisztet, tovább pirítjuk. Utána belekeverjük a pirospaprikát (vigyázzunk meg ne égjen!) Mehet a chiliszósz, elkeverjük, majd felöntjük vízzel. Ekkor kerül bele a halszósz, szójaszósz, osztriga-szósz és a cukor. Amikor forr, folyamatos keverés mellett beleöntjük a felvert tojást. Ettől lesz sok szép “cafat” a levesben 🙂 Ekkor lehet még beállítani az ízeket és a só mértékét. Ha ez megvan, jöhetnek az egész tojások. Vigyázzunk, ezután már nem szabad keverni, míg a tojások meg nem főnek, különben szétesnek. Végül beletesszük a répát és a hagymát és csak annyit főzünk rajta, hogy ezek még roppanósak maradjanak.