Az étlap első körben egy kis csalódást okozott, mivel nem találtam rajta a kedven csípős-savanyú levesemet. Ellenben találtam két furcsa fogást:
Őszintén szólva a marhapörköltről nem tudtam, hogy vietnami nemzeti eledel lenne, pláne főtt kenyérrel (knédli?). A pincér állítása szerint nem is kifejezetten az, bár az ízesítését igyekeztek a keleti konyhához igazítani. Én mindenesetre kihagytam, jobban vágytam a hagyományos ízekre. Azért egyszer talán még kipróbálom.
Ha az ember kis étkezési kapacitású kísérővel megy étterembe, nem tud nagyon sokfélét megkóstolni. A listából nem maradhatott ki a leves. A kétféle lehetőségből a marhahúslevest választottam. Hatalmas tálban hozzák, legalább 1 liter lé és benne rengeteg tészta, egy adag marhahús szeletelve, sok koriander zöld és újhagyma-darabok. Az ízében volt valami nagyon ismerős, érdekes íz, amit nem tudtam biztosan beazonosítani. Végül a fahéj és a koriander együttműködésére tippeltem, de azért maradt bennem bizonytalanság.
Marhahúsleves |
Pálcikával kiettem a sűrűjét, majd a levet chiliszósszal (mely minden asztalon ott volt) csípősítettem és a végére is hagyva fogyasztottam el.
A csiliszósz |
Feleségem a grill csirkecombot választotta, szintén pirított tésztával. A comb nem hagyományos grillezéssel készült. Volt egy vékony “panír-réteg” rajta, és tippjeink szerint először főzték, majd bepanírozva grillben még sütöttek rajta. Az eredmény mindenesetre nagyon jó lett. Járt hozzá édes csiliszósz, a hús alatt pedig wokban sütött zöldségek voltak, sűrű szójás mártással. Díszítésnek itt is szezámos zöldségek voltak.
A tésztához nekem nagyon bejött az asztalon található fokhagymát és csilipaprikát tartalmazó, erősen ecetes öntet.
Kiegészítők: csiliszósz, citrom-darabok, ecetes öntet fokhagymával, csilivel |
Ügyes megoldás: az evőeszköz-tartóban éppúgy megtalálható a pálcika, mint az európai evőeszközök |
Összességében nem bántam meg, hogy itt ebédeltünk. A hely nagyon jó, sokkal jobb, mint amit kinéznék a környezetből. Az ételek frissen készülnek. A szakácsok “eredetiek”, de legalábbis távol-keletiek. A pincérek is onnan származnak, bár tűrhetően beszélnek magyarul. Számolni azért nem olyan jól tudnak (vagy épp nagyon jól?). Az egyik ételre 100 Ft-tal, az innivalókra 10-10 Ft-tal számolt többet a pincér. Erre érdemes odafigyelni. Mindenesetre még visszanézek, hogy a kimaradt ételeket is kipróbálhassam.
I see you don’t monetize gasztroboogie.hu,
don’t waste your traffic, you can earn additional bucks every month with new
monetization method. This is the best adsense alternative
for any type of website (they approve all websites),
for more info simply search in gooogle: murgrabia’s tools