Olyan ebédre volt szükség, mely gyorsan elkészül, lehetőleg európai ízekkel bír és hús is van benne. Rövid keresgélés után találtam egy ötletet, mely megindította a fantáziámat. Íme az eredmény:
Hozzávalók:
- egy nagy darab sertéstarja szeletekre vágva
- 2-3 dl tej
- kakukkfű ízlés szerint
- bazsalikom ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma aprítva
- petrezselyem
- só, bors
Elkészítés:
A húsokat kiverjük nem túl vékonyra és mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. Olajat hevítünk, és mindegyik húsnak megpirítjuk mindkét oldalát. Az összes húst betesszük az edénybe, felöntjük tejjel és beletesszük a fűszereket. Körülbelül 30 percen keresztül, fedővel lefedve pároljuk. Ezalatt a hús megpuhul. Levesszük a tetőt és besűrítjük a szaftot a hús alatt. Főtt rizs mellé, petrezselyemmel megszórva tálaljuk. A szaftból öntsünk a rizs tetejére is!