Hozzávalók:
- 1 kisebb cukkini, 1×1 cm-es kockákra vágva
- 150 g tofu, 1x1cm-re vágva
- 1,5 fej hagyma aprítva
- 2 gerezd fokhagyma aprítva
- 3-4 szelet gyömbér aprítva
- 1 fej paradicsom kockázva
- 2 ek. madras curry fűszerkeverék
- 10 szem édeskömény
- 10 szem római kömény
Elkészítés:
A hagymát olajon pirítjuk, míg kissé megbarnul. Beletesszük a gyömbért, fokhagymát, az édesköményt, római köményt és kicsit tovább pirítjuk. Ekkor jön a fűszerkeverék. 1-2 perc múlva beletesszük a cukkinit, paradicsomot és addig sütjük, míg a cukkini csaknem teljesen megsül. A következő elem a tofu. Kicsit még pirítjuk, majd felöntjük vízzel, hogy majdnem ellepje az összetevőket. Ekkor már csak el kell forralni a víz jelentős részét, hogy sűrű szaft maradjon (ezalatt megfő a tofu és átveszi az ízeket) vagy ha már forr étkezési keményítővel sűríthetjük.
Tálaláshoz, köretként használhatunk fűszeres rizst. Én tettem bele zöld kardamomot, sáfrányt, színes borsot, koriander magot, szárított thai citromnádat és aprított illatos gombát. Fontos, hogy a sót ne felejtsük ki! Az egészet rizsfőzőben főztem, de ugyanúgy főzhető edényben, mint bármely más rizs.