Sokszor előfordul, hogy gyorsan kell valamit összedobnom magamnak ebédre. Mivel elég válogatós vagyok, ez nem mindig egyszerű. Nincs otthon olyan, amit szeretnék, vagy nem kívánom azt, ami van. De néha éppen összejön minden, mint például tegnap. S íme az eredmény. Nem egy csoda, de legalább jó 🙂
Hozzávalók (1 főre):
- 200g tofu
- 1/2 fej hagyma
- 3 vékony szelet gyömbér apróra vágva
- 8-10 szem illatos gomba (ha szárított, áztassuk negyed órára forró vízbe)
- 1/2 ek. halszósz
- 1 ek. osztriga-szósz
- 2-3 tk. édes chili szósz (fokhagymás)
- 1/2 tk. thai piros curry paszta
- 1/2 ek. cukor
Elkészítés:
A tofut 1×1-es kockákra vágom, a hagymát vékonyra szeletelem és kis olajon elkezdem pirítani. (Lehet előbb a tofuval kezdeni, ha a hagymát ropogósra szeretnénk hagyni.) Beleteszem a curry pasztát, a chili szószt, gyömbért és elkeverem. Ezután jön a halszósz, osztriga-szósz és a cukor. 1-2 perc múlva mehet a gomba, felöntöm egy kevés vízzel (annyira, hogy legyen egy kevés leve az ételnek), még 3-4 percig sütöm és kész is van. A legjobb frissen tálalni. Ha nem rögtön eszi az ember, akkor lehet több levet hagyni, mivel a tofu sokat felszív belőle. Én tojásos pirított rizzsel ettem, de natúr rizs ugyanúgy jó hozzá.