Töltött cukkini paradicsomszósszal

Ismét egy étel, melyben számomra is ehető a cukkini. 🙂 A feleségem találta egy újságban és úgy gondolta, próbáljuk ki. A mélyhűtőben úgyis van egy rakás cukkini (pár éve nagyon bő volt a termés 🙂 ), fel is tudjuk használni. Utólag tekintve a korábbi fagyasztott állapot nem tesz jót az étel kinézetének, de az ízét nem rontja. Az ételben a fahéj és a csípős íz dominál. Íme a recept:
Hozzávalók (4 személyre)
  • 4 nagy cukkini hosszában félbevágva
  • olivaolaj
  • kis marék korianderlevél

töltelékhez:

  • 500 g darált csirkehús
  • 2 ek. őrölt kömény
  • 2 ek. koriander
  • 2 ek. fahéj
  • 1 ek. bors

a paradicsonszószhoz:

  • 1 ek. olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. bors (elég lehet kevesebb is, így jó csípős lesz)
  • 1 ek. fahéj
  • 1 ek. őrölt kömény
  • 1 ek. koriander
  • 800 g paradicsom lehéjazva és feldarabolva (lehet konzerv  is)
  • 2 ek. cukor

Elkészítés:

A mártáshoz olajon 2-3 perc alatt megpirítjuk a zúzott fokhagymát, majd belekerül a többi fűszer és 1 percig pirítjuk. Ekkor következik a paradicsom és a cukor, 2 dl víz társaságában. Lassú tűzön 20 percig főzzük, hogy besűrűsödjön. Sózzuk.

A cukkinik belsejét kikanalazzuk, megkenjük őket olajjal és 15 percig sütjük, hogy kissé megpuhuljanak.
A töltelékhez összekeverjük a húst a fűszerekkel és sóval. Amikor a cukkinik megsültek, megtöltjük őket a keverékkel, meglocsoljuk a mártással és 220 fokon 10-15 percig sütjük. Tálaláshoz megszórjuk az aprított korianderrel.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..