Gyors étel, magyaros íz, sok extra sem kell hozzá.
Hozzávalók:
- 0,5 kg pulykamell vékony szeletekre vágva
- 2 nagyobb paprika karikázva
- mustár
- só, bors
- fél nagy doboz tejföl
- 3 ek liszt
- 4 dl víz
Elkészítés:
A húsok mindkét felét sózzuk, borsozzuk, bekenjük mustárral, majd fél órát állni hagyjuk. Egy serpenyőben olajon megpirítjuk a húsok mindkét oldalát (kicsit piruljon is meg). Közben hozzáadjuk a paprikákat is, hogy azok is süljenek, piruljanak. A tejfölt elkeverjük a liszttel, majd a vízzel higítjuk. Amikor a húsok megpirultak, ráöntjük a tejfölös keveréket és addig forraljuk, míg a hús puha lesz és a mártás besűrűsödik. A végén igazítunk a fűszerezésen, majd rizzsel tálaljuk.