Gyors vacsora – hagymás bhaji

A Salaam Bombayben már kipróbálhattuk a hagymás bhaji-t lencselisztből. Lencséből készített lisztem nincs itthon, de van csicseriborsóból. Kicsivu-nál találtam is megfelelő receptet hozzá. Gyors vacsorának kitűnő volt. 3-féle szószt kínáltam hozzá: pirosat, fehéret és zöldet 🙂 A piros Olaszországból származó, bazsalikomos paradicsom szósz, a zölt bazsalikom-pesto, a fehér (vagy vajszínű?) wasabis majonéz. Így legalább keverednek a különböző nemzetek ízei.
Most lássuk a receptet:
  • 3 közepes fej hagyma, vékonyra szeletelve
  • 2 közepes krumpli, durvára reszelve
  • 1-2 cm friss gyömbér reszelve
  • egy csokor petrezselyem vagy korianderzöld felaprítva (elhagyható)
  • 2 tk mustár
  • 1 tk kurkuma
  • 1 tk őrölt római kömény
  • 2 tk só
  • 12-14 dkg csicseriborsóliszt (hiányában finomliszt)
  • 1 tk sütőpor
  • 120-140 ml víz

Elkészítés:

A hagymát és a reszelt krumplit összeforgatjuk a gyömbérrel. A többi fűszert összekeverjük a liszttel és a vízzel. A vizet apránként adagoljuk, hogy ne legyen se túl híg, se túl sűrű a tészta.Majd az egész tésztát ráöntjük a zöldségkeverékre. Evőkanállal kupacokat szaggatunk és forró olajban kisütjük őket.

2 nappal később a megmaradt gombócokat újrasütve még mindig kiváló íze volt!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..