A Salaam Bombayben már kipróbálhattuk a hagymás bhaji-t lencselisztből. Lencséből készített lisztem nincs itthon, de van csicseriborsóból. Kicsivu-nál találtam is megfelelő receptet hozzá. Gyors vacsorának kitűnő volt. 3-féle szószt kínáltam hozzá: pirosat, fehéret és zöldet 🙂 A piros Olaszországból származó, bazsalikomos paradicsom szósz, a zölt bazsalikom-pesto, a fehér (vagy vajszínű?) wasabis majonéz. Így legalább keverednek a különböző nemzetek ízei.
Most lássuk a receptet:
- 3 közepes fej hagyma, vékonyra szeletelve
- 2 közepes krumpli, durvára reszelve
- 1-2 cm friss gyömbér reszelve
- egy csokor petrezselyem vagy korianderzöld felaprítva (elhagyható)
- 2 tk mustár
- 1 tk kurkuma
- 1 tk őrölt római kömény
- 2 tk só
- 12-14 dkg csicseriborsóliszt (hiányában finomliszt)
- 1 tk sütőpor
- 120-140 ml víz
Elkészítés:
A hagymát és a reszelt krumplit összeforgatjuk a gyömbérrel. A többi fűszert összekeverjük a liszttel és a vízzel. A vizet apránként adagoljuk, hogy ne legyen se túl híg, se túl sűrű a tészta.Majd az egész tésztát ráöntjük a zöldségkeverékre. Evőkanállal kupacokat szaggatunk és forró olajban kisütjük őket.
2 nappal később a megmaradt gombócokat újrasütve még mindig kiváló íze volt!