Vacsora görögösen, a szakadó eső hangjára

Ritkán járok Békásmegyer környékén, de ha mégis úgy hozza az élet, igyekszem eljutni a Gyradikoba is. Ezt a helyet már pár éve ismerem. Vettem részt görög vacsorán, ahol a tulajdonos barátaival szolgáltatta a görög aláfestő zenét, sőt tanultam a tulajdonostól főzőtanfolyamon is. Legutóbb erre járván úgy gondoltuk, kéne valamit vacsorázni. És ha erre van az ember, akkor természetesen Gyradiko. Leparkolás után, a szakadó esőben elsétáltunk az étteremig.

A hely önkiszolgáló,a pultnál megrendeled az ételt-ital, majd ha elkészült a konyháról kikiáltanak neked, hogy mehetsz érte. Addig kényelmesen elüldögélhetsz az asztalnál, és például  ilyen esős időben hallgathatod az esőcseppek kopogását a műanyag tetőn.

Nos, mi most a 2 személyes Gyradiko tálat választottuk a listáról, mivel ezen sok minden megtalálható a választékból. Italnak Toma márkájú gyümölcsleveket választottunk vérnarancs és meggy-alma ízesítéssel.

IMG_20121215_201329

Lássuk mit tartalmaz a tál: gyros hús, szuvlaki(rablóhús nyárs), bifteki(darált borjúhús pogácsa), szudzuki (pikáns darált borjúhús rúd), sült bárányborda. Köretként pita, sültkrumpli, tzatziki, és “görög saláta”, azaz paradicsom, uborka, hagyma, paprika.

A pita a görög típusú, kicsit vastagabb, kerek, melyet az olajozott grillen pirítanak meg. Ettől hihetetlen jó íze lesz. A krumplit itt karikára vágva sütik és nagyon finom lesz. A tzatziki nem olyan folyékony, mint itthon sokszor kapjuk, hanem sűrűbb, nem olyan fokhagymás, inkább zöldfűszeres, sok uborkával. A görög salátában a zöldségek nagyra vannak darabolva, tetejükön fetasajt-szelet díszeleg.

A bárányborda csakugyan egy bordacsonton érkezik. Enyhén fűszeres, de semmi istállóíz. Puha, szaftos. A nyárson található húsnak kicsit más a fűszere, de a hús száraz, kívülről jól megpirult. A kétféle darálthús (a rúd és a pogácsa) hasonlóan van fűszerezve, (főleg a kakukkfű érződött) de mégis eltér egy kicsit. Ez sem túl zsíros, jól passzol hozzá a tzatziki és a saláta is. A gyros hús is jól megpirult, de szerencsére elég szaftos maradt. Mindenből van elég a tálon, még maradt is otthonra.

Összefoglalva, ha valaki szereti a görögösen készített húsokat (grillezve, nyárson sütve) annak remek választás ez a hely. Igazi autentikus ételeket fogyaszthatunk itt. A kiszolgálók ugyan egy kicsit furcsák voltak, nem túl barátságosak, de ezért nem érdemes kihagyni ezeket az ételeket. Mindenképpen ajánlott, főleg húsevőknek!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..