Nos igen, a lányoktól sokat lehet tanulni 🙂 Legutóbbi találkozónkra Zsófi készítette a vacsorát és elmondható, hogy teljes megelégedéssel fogadtuk. Nekem a legjobban a májpástétom jött be. El is kértem a receptjét, hogy kipróbáljam. Íme az eredmény:
Hozzávalók:
- 10 dkg szalonna kockákra vágva
- 25 dkg darált sertéshús
- 25 dkg sertésmáj kockázva
- 1 szál sárgarépa reszelve
- 10 dkg gomba aprítva
- 1 zsemle
- só, bors
- fűszerek (majoranna, kakukkfű, rozmaring, … ki mit szeret)
Elkészítés:
10 dkg szalonnát lepirítjuki. A zsírt java részét leöntjük róla egy edénybe és, ha kell a végén még keverünk bele. A darált húst és a májat a szalonnás zsíron megsütjük-pároljuk. Ha már majdnem kész beletesszük a sárgarépát és a gombát. Ha minden megfőtt, megpuhult, egy zsemlét felkockázunk és belekeverjük, kicsit még sütjük vele, majd az egészet kétszer ledaráljuk. Ha túl száraz még belekeverünk a szalonna zsírjából. Ekkor lehet sózni és fűszerezni. Fogyaszthatjuk pirítóshoz, friss kenyérhez.