Ez a recept a metropol újságból származik, szintén a hétvégi menü része volt. Ha már szezon, mindenki medvehagymás ételt készít és tesz közzé. Feleségem sem akart lemaradni a készítéssel, én pedig közreadom 🙂
Hozzávalók:
- 1 levelestészta lap (250g)
- 1 csokor medvehagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- só
- fokhagymabors (nálunk bors ÉS fokhagyma)
- 250g feta sajt lecsöpögtetve, felkockázva
Elkészítés:
A tésztalapot enyhén kiolajozott tepsibe simítjuk.
Az olívaolajon megpároljuk a felaprított medvehagymát, sózzuk, megszórjuk fokhagymaborssal, majd a tésztalapra kanalazzuk, egyenletesen elosztva úgy, hogy a tésztának 2 cm-es pereme maradjon.
Rászórjuk a kockára vágott feta sajtot, és 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Azonnal tálaljuk.