Csodapalacsinta

A Facebookon terjedt a recept, ami nagyon megragadta a fantáziánkat. Nosza, a hétvégén ki is próbáltuk és nem bántuk meg. Nagyon finom lett.

A receptet idézem:

Hozzávalók:

  • 20 db vékony palacsinta,
  • 1 cs vaniliás pudingpor,
  • 1 cs csoki pudingpor,
  • 1 cs puncs pudingpor,
  • 1 üveg magozott meggybefőtt,
  • 1 cs babapiskóta,
  • 1 főzet kávé,
  • 1 db rumaroma,
  • 7 ek kristálycukor,
  • fahéj,
  • 1 l tej,
  • instant kakaópor.

 

Elkészítés:

26 cm-es kapcsos tortaformát folpackkal kibélelünk.

Kávét rumaromával összekeverjük. Babapiskótákat megmártogatjuk a rumaromás kávéban. A forma alját kirakjuk babapiskótával, hogy ne legyen hézag közötte.

A vanília pudingot megfőzzük 3 ek cukorral, fél liter tejben és a babapiskótára tesszük.

Palacsintákat megtöltjük kakaóporral, összetekerjük, majd csigaformába fölhajtjuk, puding tetejére tesszük, kívülről haladunk befelé.

Csoki pudingot megfőzzük 3 ek cukorral, fél liter tejben. A palacsinta tetejére tesszük.

Meggyet lecsöpögtetjük, csoki pudingra tesszük, megszórjuk fahéjjal. A meggylevet felfőzzük 1 ek cukorral a puncs pudinggal, meggy tetejére öntjük. Hűtőben hűtsük.

És az eredmény:

 

IMG_20130413_211223

 

IMG_20130413_211234


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..