ABAS vevőnap – Bavaria Yacht Club Balatonlelle

Ismét eltelt egy év. Újra ABAS vevőnap a Balaton parton, a tavaly már bejáratott Bavaria Yacht klubban. A szállás továbbra is jó, az apartmanok hatalmasak és kényelmesek. A környezet szép. A konferencia terem és a különterem légkondicionálása még mindig hagy kívánnivalót maga után.

Persze engem ismét a konyha érdekelt a legjobban. 🙂 Kíváncsi voltam, változott-e valamit egy év alatt. Kezdjük is mindjárt az első esti vacsorával:

A menü:

  • Friss kanadai káposztasaláta tormával
  • Mozarella friss bazsalikommal
  • Kemencében pirongatott provance-i csirkecombok
  • Gombás, vörösboros marharagu
  • Harcsafilé Orly bundában
  • Fűszeres burgonya
  • Galuska
  • Rizs
  • Salátabár

És amit összeválogattam belőle:

Abas_vevonap_1

A káposztasaláta meglepően jó volt. Kicsit emlékeztetett a gyorséttermi salátákra, de persze friss volt és a torma is remekül illett hozzá. A mozarella bazsalikommal és paradicsommal már nem volt ennyire izgalmas. Kevés volt benne az “íz”. A harcsafilé sem okozott nagy izgalmat, főleg hogy sótlan is volt. A krumplira is mehetne több fűszer. A csirke puha volt, omlós, nem túl fűszeres. A legjobb azonban a marharagu, galuskával. Kellemes íz, benne némi gomba és puhára főtt hús. Galuskával kitűnő 🙂

A reggelik nem hoztak sok újdonságot. A hagymás rántotta jó volt, nem túlsülve, nem is sótlanul. A másik standard a virsli, ez is elment.

Az első ebéd: 

  • Paradicsomleves betűtésztával
  • Sajttal-sonkával töltött sertésszelet
  • Bakonyi pulykaragu
  • Tejszínes-gombás spagetti
  • Burgonyapüré
  • Rizi-bizi
  • Mini linzertészta kosárkák vegyesen

Sajnos fénykép nem készült. A levest nem kóstoltam. Túl azon, hogy nem vagyok nagy paradicsomleves rajongó, de valahogy nem is illett nekem ide. A töltött sertésszelet nem volt nagy durranás, töltött-rántott aligízű hús, nem a kedvencem. A pulykaragu már jobban bejött.  Volt íze, a hús puha, benne gomba. A spagetti sajnos erősen nélkülözte a sót, igaz, a hiányzó adagot megtaláltuk a krumplipürében. (Azért az egyenletes elosztás jobban bejön, mint ha csak az átlag van meg 🙂 ) A tésztakosárkák között volt egész jó és elmegy szintű is.

A második vacsora:

  • Pisztáciás jérce galantin
  • Hideg töltött paradicsom
  • Jércemell Óvári-módon
  • Cigánypecsenye
  • Tőkehalfilé jóasszony módra
  • Hasábburgonya
  • Grillezett zöldségek

Abas_vevonap_2

A jérce galantin kinézete jobb, mint az íze. Főleg, hogy íze nem sok volt. A paradicsom valamilyen hideg joghurtos káposztás (?) krémmel töltve. Nem volt rossz. A jércemell egész jó ízű, csak kicsit vékony. A grillezett zöldség volt talán a legjobb az egészben. A cigánypecsenye se volt rossz, bár én más fűszerezéssel jobban szeretem. A tőkehal puha volt, hozzá zöldséges mártás. Egész ízletes, de sajnos a tálalás nem volt túl szép, a hal igencsak morzsálódott formában került a tálaló tálba.

Abas_vevonap_3

A sütik érdekes formájúak és különböző ízűek voltak. A piros epres joghurt habon, a zöld kiwis túrós krémen, a kerek pedig csokis. Volt még egy tiramisu ízű is.

A második ebéd:

  • Tavaszi zöldségleves
  • Pulyka gyros
  • Sertésszelet Dubarry-módra
  • Steak burgonya
  • Görög saláta
  • Tejes pite baracklekvárral

Abas_vevonap_4

Itt lassan reagáltunk és már csak a sor végére álltunk be, így a választék is leszűkült. A sertésszelet karfiollal egész jó volt, a maga módján. A krumpli semmilyen. A magyarosan értelmezett (paprika?) görög saláta sem túl izgalmas. A tejes pite volt a legjobb az egészben, igaz kicsit több lekvárt is elbírt volna 🙂

Összefoglalva a tavalyi évhez képest nem éreztem túl nagy változást, igaz itt “egyszerű” ételek voltak átlagos módon elkészítve, míg tavaly puccos kaják gyengén készítve. Sajnos továbbra sem ez lenne az első hely a környéken, ahova beugranék ebédelni.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..