A chocoMe új öntőformája – a megkülönböztetés végett

A chocoMe 2010 nyarán, Magyarországon először vezette be a különböző feltétekkel testreszabható táblás csokoládét. Az eltelt két és fél év alatt 12 különböző díjat nyert és 12 külföldi országba juttatta el termékeit. 1-2 éve magam is jártam “gyárlátogatáson” az angyalföldi manufaktúrában, ahol megtekinthettük a csokikészítés folyamatát, végignézhettük, – és ami még fontosabb, -végigkóstolhattuk a feltéteket és az alapanyagokat. Azóta a termelés fellendült. 1-2 hónapja ünnepelték az új, kibővített gyár felavatását. Most ismét a formára helyezték a hangsúlyt. Íme a chocoMe közleménye az új öntőformáról:

Sajtóközlemény
Kiadja: chocoMe
Budapest, 2012.11.26.

„Aranymetszés” a csokoládékészítésben – itt a chocoMe új öntőformája

Egyes chocoMe kreációk feltétekkel díszített oldala eddig is felért egy-egy „műalkotással”,azonban mostantól az angyalföldi csokoládémanufaktúra arról is gondoskodik, hogy a táblák mindkét oldala kívánatos legyen a szemnek. A most bevezetett új öntőformával a csokoládékockák elrendezése az aranymetszés arányait követik, mely lényegében a természet tökéletes elrendezését idézi.

A természet inspirálta

Az aranymetszés aránya szinte mindenhol megtalálható a természetben: a csigák mészházainak spiráljától a brokkoli rózsáján keresztül az emberi test arányáig bezárólag. Az építészetben (Gízai piramisok), a képzőművészetben (Leonardo da Vinci tudatosan komponálta képeit az aranymetszés szabályai szerint), de még a tipográfiában is fellelhető ez az arányosság. Mostantól a csokoládék világában is – elsőként a chocoMe-től.

„Szeretnénk még jobban megkülönböztetni a 2010. júniusában Magyarországon elsőként elindított, különleges feltétekkel készülő és személyre szabható táblás csokoládénkat a chocoMe-t követő csokoládékészítőktől és hasonló termékektől” – mondta el Mészáros Gábor chocolatier, a chocoMe tulajdonosa, aki az eddigi 11 elnyert díja mellett most az Ernst & Young „Év Üzletembere” világhírű versenyén a „Jövő ígérete” díjat vehette át.

„A chocoMe indulásakor egy standard, bárki által hozzáférhető, kakaóbab motívummal díszített öntőformát használtunk, csakúgy, mint az utánunk indult vállalkozások többsége. Az új, chocoMe brandingelt öntőformával a célunk az volt, hogy még inkább megkülönböztessük magunkat konkurenseinktől, és vásárlóinknak könnyebben kezelhető, esztétikusabb és letisztultabb táblákat kínáljunk.” – tette hozzá Mészáros Gábor.

Az új chocoMe öntőforma megtartotta az eddig már jól ismert befoglaló méretet, a hangsúly az arányrendszer kialakításán, a felületnemesítésen volt a több hónapos tervezés során. A felületi megmunkálás nem a klasszikus táblás csokoládékat követi – mint ahogyan a chocoMe fiozófia is merőben eltérő a klasszikus táblás csokoládé vonaltól, viszont tartalmilag hordozza a klasszikus arányrendszert, az aranymetszést; ami rendkívül harmonikus végeredményt hozott.

„Mindezek mellett az új öntőforma kialakításánál arra is figyeltünk, hogy a különböző méretű kockák ne csak térben, de síkban is elkülönüljenek – a nagyobb felületű csokoládék alig észrevehetően vastagabbak, így adva a teljes kompozíciónak még egy csipetnyi játékosságot” – emelte ki Ebedli Gyula, designer.

chocoMe csoki az új öntőformából

chocoMe csoki az új öntőformából


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..