Ismét eltelt egy év. Újra ABAS vevőnap a Balaton parton, a tavaly már bejáratott Bavaria Yacht klubban. A szállás továbbra is jó, az apartmanok hatalmasak és kényelmesek. A környezet szép. A konferencia terem és a különterem légkondicionálása még mindig hagy kívánnivalót maga után.
Persze engem ismét a konyha érdekelt a legjobban. 🙂 Kíváncsi voltam, változott-e valamit egy év alatt. Kezdjük is mindjárt az első esti vacsorával:
A menü:
- Friss kanadai káposztasaláta tormával
- Mozarella friss bazsalikommal
- Kemencében pirongatott provance-i csirkecombok
- Gombás, vörösboros marharagu
- Harcsafilé Orly bundában
- Fűszeres burgonya
- Galuska
- Rizs
- Salátabár
És amit összeválogattam belőle:
A káposztasaláta meglepően jó volt. Kicsit emlékeztetett a gyorséttermi salátákra, de persze friss volt és a torma is remekül illett hozzá. A mozarella bazsalikommal és paradicsommal már nem volt ennyire izgalmas. Kevés volt benne az “íz”. A harcsafilé sem okozott nagy izgalmat, főleg hogy sótlan is volt. A krumplira is mehetne több fűszer. A csirke puha volt, omlós, nem túl fűszeres. A legjobb azonban a marharagu, galuskával. Kellemes íz, benne némi gomba és puhára főtt hús. Galuskával kitűnő 🙂
A reggelik nem hoztak sok újdonságot. A hagymás rántotta jó volt, nem túlsülve, nem is sótlanul. A másik standard a virsli, ez is elment.
Az első ebéd:
- Paradicsomleves betűtésztával
- Sajttal-sonkával töltött sertésszelet
- Bakonyi pulykaragu
- Tejszínes-gombás spagetti
- Burgonyapüré
- Rizi-bizi
- Mini linzertészta kosárkák vegyesen
Sajnos fénykép nem készült. A levest nem kóstoltam. Túl azon, hogy nem vagyok nagy paradicsomleves rajongó, de valahogy nem is illett nekem ide. A töltött sertésszelet nem volt nagy durranás, töltött-rántott aligízű hús, nem a kedvencem. A pulykaragu már jobban bejött. Volt íze, a hús puha, benne gomba. A spagetti sajnos erősen nélkülözte a sót, igaz, a hiányzó adagot megtaláltuk a krumplipürében. (Azért az egyenletes elosztás jobban bejön, mint ha csak az átlag van meg 🙂 ) A tésztakosárkák között volt egész jó és elmegy szintű is.
A második vacsora:
- Pisztáciás jérce galantin
- Hideg töltött paradicsom
- Jércemell Óvári-módon
- Cigánypecsenye
- Tőkehalfilé jóasszony módra
- Hasábburgonya
- Grillezett zöldségek
A jérce galantin kinézete jobb, mint az íze. Főleg, hogy íze nem sok volt. A paradicsom valamilyen hideg joghurtos káposztás (?) krémmel töltve. Nem volt rossz. A jércemell egész jó ízű, csak kicsit vékony. A grillezett zöldség volt talán a legjobb az egészben. A cigánypecsenye se volt rossz, bár én más fűszerezéssel jobban szeretem. A tőkehal puha volt, hozzá zöldséges mártás. Egész ízletes, de sajnos a tálalás nem volt túl szép, a hal igencsak morzsálódott formában került a tálaló tálba.
A sütik érdekes formájúak és különböző ízűek voltak. A piros epres joghurt habon, a zöld kiwis túrós krémen, a kerek pedig csokis. Volt még egy tiramisu ízű is.
A második ebéd:
- Tavaszi zöldségleves
- Pulyka gyros
- Sertésszelet Dubarry-módra
- Steak burgonya
- Görög saláta
- Tejes pite baracklekvárral
Itt lassan reagáltunk és már csak a sor végére álltunk be, így a választék is leszűkült. A sertésszelet karfiollal egész jó volt, a maga módján. A krumpli semmilyen. A magyarosan értelmezett (paprika?) görög saláta sem túl izgalmas. A tejes pite volt a legjobb az egészben, igaz kicsit több lekvárt is elbírt volna 🙂
Összefoglalva a tavalyi évhez képest nem éreztem túl nagy változást, igaz itt “egyszerű” ételek voltak átlagos módon elkészítve, míg tavaly puccos kaják gyengén készítve. Sajnos továbbra sem ez lenne az első hely a környéken, ahova beugranék ebédelni.