Francia medvehagymalepény fetával

Ez a recept a metropol újságból származik, szintén a hétvégi menü része volt. Ha már szezon, mindenki medvehagymás ételt készít és tesz közzé. Feleségem sem akart lemaradni a készítéssel, én pedig közreadom 🙂

Hozzávalók:

  • 1 levelestészta lap (250g)
  • 1 csokor medvehagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • fokhagymabors (nálunk bors ÉS fokhagyma)
  • 250g feta sajt lecsöpögtetve, felkockázva

 

Elkészítés:

A tésztalapot enyhén kiolajozott tepsibe simítjuk.

Az olívaolajon megpároljuk a felaprított medvehagymát, sózzuk, megszórjuk fokhagymaborssal, majd a tésztalapra kanalazzuk, egyenletesen elosztva úgy, hogy a tésztának 2 cm-es pereme maradjon.

Rászórjuk a kockára vágott feta sajtot, és 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Azonnal tálaljuk.

IMG_20130412_211248


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..