Új recept került fel: Ízletes fafül-gomba
Hozzászólások
Ízletes fafülgomba — 1 hozzászólás
Vélemény, hozzászólás?
Ízletes fafülgomba
Egyik kedvenc ételünk Wang mesternél az ízletes fafülgomba. Ez egy egyszerű saláta, amely a semmilyen vagy annál is rosszabb ízű fafülgombából egy remek ételt varázsol. Legutóbb böngésztem a neten és a diningguide.hu-n találtam rá egy receptet. Ma aztán kipróbáltam, remek eredménnyel. Íme a recept:
Hozzávalók:
- 50g szárított fafülgomba
- 20g kaliforniai paprika
- 10g fokhagyma
- 15g újhagyma
- 10g szójaszósz
- 1 ek cukor
- 30 ml fekete ecet
- 6g só
- 10 ml szezámolaj
Elkészítés:
A szárított gombát 20 percre 70 fokos vízbe tesszük. Vékony, hosszúkás szeltekre vágjuk a kaliforniai paprikát, a fokhagymát és az újhagymát. A gombát is felaprítjuk (ne túl apróra). Sóval, cukorral, szójaszósszal, kínai ecettel ízesítjük. Beletesszük a fokhagymát is, szezámolajjal meglocsoljuk és az egészet alaposan összekeverjük. Előételnek kiváló!
Pingback: Kínai főzőkurzus Wang mesternél – 1. | Gasztroboogie - gasztronómia kötetlenül