Hozzászólások

Ízletes fafülgomba — 1 hozzászólás

  1. Pingback: Kínai főzőkurzus Wang mesternél – 1. | Gasztroboogie - gasztronómia kötetlenül

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Ízletes fafülgomba

Egyik kedvenc ételünk Wang mesternél az ízletes fafülgomba. Ez egy egyszerű saláta, amely a semmilyen vagy annál is rosszabb ízű fafülgombából egy remek ételt varázsol. Legutóbb böngésztem a neten és a diningguide.hu-n találtam rá egy receptet. Ma aztán kipróbáltam, remek eredménnyel. Íme a recept:

Hozzávalók:

  • 50g szárított fafülgomba
  • 20g kaliforniai paprika
  • 10g fokhagyma
  • 15g újhagyma
  • 10g szójaszósz
  • 1 ek cukor
  • 30 ml fekete ecet
  • 6g só
  • 10 ml szezámolaj

 

Elkészítés:

A szárított gombát 20 percre 70 fokos vízbe tesszük. Vékony, hosszúkás szeltekre vágjuk a kaliforniai paprikát, a fokhagymát és az újhagymát. A gombát is felaprítjuk (ne túl apróra). Sóval, cukorral, szójaszósszal, kínai ecettel ízesítjük. Beletesszük a fokhagymát is, szezámolajjal meglocsoljuk és az egészet alaposan összekeverjük. Előételnek kiváló!

IMG_20130104_195356

 


Hozzászólások

Ízletes fafülgomba — 1 hozzászólás

  1. Pingback: Ízletes fafülgomba | Gasztroboogie - gasztronómia kötetlenül

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..