Mint többször említettem, az ázsiai éttermekben nem jellemző a nagy desszert választék. Jó, ha 2-3 félét kapunk, abból is szinte mindegyik helyen megtalálható a sült banán/alma/ananász variáció. Úgy alakult a múlt héten, hogy maradt otthon egy darab ananász, amit már fel kellet használni. Gondolkodtam, mit csináljak belőle és végül úgy döntöttem, hogy kipróbálom magam is a kínai sült gyümölcs elkészítését. Segítségül felhasználtam Wang mester receptjét. Az eredmény váratlanul jó lett.
Hozzávalók (kb. 2 db közepes banánhoz):
- 3 ek finomliszt
- 2 ek keményítő
- 10 ek víz
- sütőpor
- 1 tojás sárgája
- sütéshez olaj
- ízesítéshez méz
Elkészítés:
A hozzávalókat egyenletesen összekeverjük. Közepesen sűrű masszát kapunk. Az ananászt (vagy egyéb gyümölcsöt) 2-3 cm-es kockákra vágjuk, a masszában megforgatjuk, ügyelve arra, hogy mindenhol fedje a tészta. Nem túl forró olajba tesszük és néhány perc alatt aranysárgára sütjük. Amikor kész, lecsöpögtetjük és meglocsoljuk mézzel.