Májpástétom Zsófitól

Nos igen, a lányoktól sokat lehet tanulni 🙂 Legutóbbi találkozónkra Zsófi készítette a vacsorát és elmondható, hogy teljes megelégedéssel fogadtuk. Nekem a legjobban a májpástétom jött be. El is   kértem a receptjét, hogy kipróbáljam. Íme az eredmény:

IMG_20130206_211122

Hozzávalók:

  • 10 dkg szalonna kockákra vágva
  • 25 dkg darált sertéshús
  • 25 dkg sertésmáj kockázva
  • 1 szál sárgarépa reszelve
  • 10 dkg gomba aprítva
  • 1 zsemle
  • só, bors
  • fűszerek (majoranna, kakukkfű, rozmaring, … ki mit szeret)

 

Elkészítés:

10 dkg szalonnát lepirítjuki. A zsírt java részét leöntjük róla egy edénybe és, ha kell a végén még keverünk bele. A darált húst és a májat a szalonnás zsíron megsütjük-pároljuk. Ha már majdnem kész beletesszük a sárgarépát és a gombát. Ha minden megfőtt, megpuhult, egy zsemlét felkockázunk és belekeverjük, kicsit még sütjük vele, majd az egészet kétszer ledaráljuk. Ha túl száraz még belekeverünk a szalonna zsírjából. Ekkor lehet sózni és fűszerezni. Fogyaszthatjuk pirítóshoz, friss kenyérhez.

 


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..