Ismét egy gyorsan elkészíthető étel. Én köretnek készítettem, de ha nem sűrítjük be annyira, akkor egy jó mártásos feltét rizshez vagy tésztához. Persze ez is thai alapokon nyugszik 🙂
Hozzávalók:
- 5-6 apróbb gomba negyedelve
- 1 fej kaliforniai paprika 1 cm széles csíkokra vágva
- 1 fej hagyma karikázva
- 1 kk. zöld thai curry pasztát
- fél doboz (400g-os) kókusztej
- só
Elkészítés:
Kevés olajon elkezdjük pirítani a gombát. Pár perc után beletesszük a paprikát és a hagymát is. Csak rövid ideig sütjük, épp annyira, hogy a hagyma ne maradjon nyers. Rátesszük a zöld curry pasztát, elkeverjük. felöntjük a kókusztejjel. Összeforraljuk. Ha köretnek készül, egészen elfőzhetjük a tejet róla, ha feltét, akkor maradjon több mártás rajta. A végén beállítjuk az ízeket és lehet is tálalni.