Kínai főzőkurzus Wang mesternél – 1.

A Lucullus ezúttal 2 új kínai sorral jelentkezett. Ezek a kurzusok Wang mesternél kerülnek megrendezésre, és az étterem szakácsai tartják. Minden alkalommal 3 ételt főzünk. Első körben a szakács készíti el a “mintát” :-), majd párosával a vendégek is elkészítik ugyanazt és végül jó étvággyal elfogyasztják 🙂

Ezúttal a következő három fogás került elkészítésre:

  • Chang Bai shani szalonna
  • Fafüle gomba saláta
  • Thai chilis csirkecomb-darabkák

 

A főzés általában a hordozható gázfőzőn történik wokban:

IMG_20130204_184407

Megérkezéskor már az asztalon vártak minket a hozzávalók.

IMG_20130204_184557

IMG_20130204_184544

Rövid bevezető után a szakács elkészítette a fafüle gomba salátát. Őszintén szólva, bár nem volt rossz, azért az étteremben kapható, kicsit más ízesítésű salátát jobban szeretem. És valamivel jobban is mutat a fotókon 🙂

IMG_20130204_194656

Ezután következett a szalonna. Ebben is van fafüle gomba, és ízlés szerint erős pista. A “hagyomány” szerint nem önmagában esszük, hanem salátalevélre pakoljuk, erre teszünk még csípős káposzta-salátát, begöngyöljük és úgy esszük. A salátalevél semleges íze segít tompítani a szalonna és káposzta erejét.

IMG_20130204_194006

Főzés közben zöld-teát és ásványvizet iszogattunk. Végül következett a harmadik fogás, a chilis csirkecomb, illatos gombával és paprikával.

IMG_20130204_195442

Ezt már rizzsel fogyasztottuk.

IMG_20130204_195957

A főzések során a szakács folyamatosan figyeli az embert, segít az ízesítésben és a megfelelő arányok eltalálásában. És persze összehasonlításnak mindig (amíg meg nem esszük 🙂 ) ott van az általa készített “minta”.

Azt szeretem a legjobban a kínai kurzusokban, hogy az itt készülő ételek mindig egyszerűek, gyorsan elkészülnek és mégis finomak. Ha valaki a receptekre is kíváncsi, jöjjön  el egy kurzusra, vagy kövesse szorgalmasan a blogot, előbb-utóbb elkészítem ismét és felkerül ide 🙂


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..