A Lucullus ezúttal 2 új kínai sorral jelentkezett. Ezek a kurzusok Wang mesternél kerülnek megrendezésre, és az étterem szakácsai tartják. Minden alkalommal 3 ételt főzünk. Első körben a szakács készíti el a “mintát” :-), majd párosával a vendégek is elkészítik ugyanazt és végül jó étvággyal elfogyasztják 🙂
Ezúttal a következő három fogás került elkészítésre:
- Chang Bai shani szalonna
- Fafüle gomba saláta
- Thai chilis csirkecomb-darabkák
A főzés általában a hordozható gázfőzőn történik wokban:
Megérkezéskor már az asztalon vártak minket a hozzávalók.
Rövid bevezető után a szakács elkészítette a fafüle gomba salátát. Őszintén szólva, bár nem volt rossz, azért az étteremben kapható, kicsit más ízesítésű salátát jobban szeretem. És valamivel jobban is mutat a fotókon 🙂
Ezután következett a szalonna. Ebben is van fafüle gomba, és ízlés szerint erős pista. A “hagyomány” szerint nem önmagában esszük, hanem salátalevélre pakoljuk, erre teszünk még csípős káposzta-salátát, begöngyöljük és úgy esszük. A salátalevél semleges íze segít tompítani a szalonna és káposzta erejét.
Főzés közben zöld-teát és ásványvizet iszogattunk. Végül következett a harmadik fogás, a chilis csirkecomb, illatos gombával és paprikával.
Ezt már rizzsel fogyasztottuk.
A főzések során a szakács folyamatosan figyeli az embert, segít az ízesítésben és a megfelelő arányok eltalálásában. És persze összehasonlításnak mindig (amíg meg nem esszük 🙂 ) ott van az általa készített “minta”.
Azt szeretem a legjobban a kínai kurzusokban, hogy az itt készülő ételek mindig egyszerűek, gyorsan elkészülnek és mégis finomak. Ha valaki a receptekre is kíváncsi, jöjjön el egy kurzusra, vagy kövesse szorgalmasan a blogot, előbb-utóbb elkészítem ismét és felkerül ide 🙂